Simone Mertens

Over mij

Ik ben Simone Mertens, 37 jaar oud en ik woon in Rotterdam. Voordat ik in 2014 mijn praktijk als Gezins- en Opvoedcoach en Rots en Water trainster startte, stond ik zes jaar lang als leerkracht voor de klas in het reguliere Basisonderwijs. Ik heb met plezier verschillende groepen lesgegeven, van kleuters tot aan groep 8, in de ruime omgeving van Rotterdam.

Tijdens mijn studie Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik mij gespecialiseerd in Gezin en Gedrag. Mijn interesse is altijd uitgegaan naar het gedrag van het kind binnen het gezin. Om mij meer te kunnen richten op het gedrag van het kind heb ik ervoor gekozen de overstap te maken van het onderwijs naar een eigen praktijk. Met veel enthousiasme ondersteun ik nu ouders die aanlopen tegen opvoed- of gedragsproblemen met hun jonge kind.

Daarnaast vind ik het leuk om kinderen sterker en weerbaarder te maken. Daarom maak ik in mijn praktijk ook gebruik van de Rots en Water training om kinderen individueel te trainen in sociale weerbaarheid. Het fysieke karakter van de training, zoals het sterk leren staan, spreekt mij erg aan. En verschillende sociale vaardigheden worden speelsgewijs aangeleerd. Doordat ik de training individueel geef kan ik mij goed richten op de hulpvraag van het kind en kan ik de ouders betrekken bij de training van hun kind. Ik heb mij in 2016 gespecialiseerd in Rots en Water Basisschool Schoolbreed, waardoor ik ook aan de jongsten van de Basisschool (4 jaar) de Rots en Water training kan geven. 

Naast mijn ervaring als leerkracht in het Basisonderwijs maak ik ook gebruik van mijn ervaring als Pedagogisch Medewerkster in de Kinderopvang (0-4 jaar), Peuteropvang (2-4 jaar) en Buitenschoolse opvang (4-12 jaar).

Ik ben blij dat ik als Gezins- en Opvoedcoach en Rots en Water trainster u en uw kind kan ondersteunen.

×

Log in